Veselinović: Prodaja Hotela Jugoslavija je dogovorena

25. 03. 2024.|

Poslanik stranke Zeleno-levi front Dobrica Veselinović ocenio je danas, nakon što je Milenijum tim postao vlasnik hotela Jugoslavija, da je ta prodaja bila poznata i dogovorena, a da je aukcija poslednji čin, koji će omogućiti izgradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa.

ZLF će se boriti za vodu kao javno dobro!

22. 03. 2024.|

Zeleno-levi front 22. marta, na Svetski dan voda, ističe da je voda prirodno i javno dobro, koje mora biti dostupno svima, a da su usluge vodosnabdevanja od osnovnog značaja za život i zdravlje stanovništva. Podsećamo javnost na nekoliko važnih elemenata, problema, ali i rešenja u vezi sa vodosnabdevanjem u Beogradu.

Zeleno-levi front Užice podneo krivične prijave

22. 03. 2024.|

Zeleno-levi front Užice je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu podneo krivičnu prijavu protiv Dušana Jovanovića zastupnika firme Opus DJ i Milana Stanimirovića bivšeg načelnika Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti grada Užica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo Zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom koja se odnosi na angažovanje scenariste i reditelja za ceremoniju otvaranja manifestacije Užice-prestonica kulture 2024. godine.

prevodi

Zahvaljujući volonterskom doprinosu članova i prijatelja Ne davimo Beograd, nastali su prevodi interesantnih tekstova koji se bave aktuelnim temama i oblastima interesovanja inicijative.

Kolumna “Naš grad” izlazi svakog petka u dnevnom listu Danas, a pišu je članovi, članice i prijatelji inicijative Ne davimo Beograd. Kolumnu smo pokrenuli sa željom da ona bude mesto gde ćemo moći da se bavimo gradskim temama,  blokovskim i komšijskim pričama ili vrednostima u koje verujemo i koje želimo da prenesemo u svakodnevni život.

intervjui

Ovde ćete naći intervjue članova i članica inicijative Ne davimo Beograd, objavljene originalno na našem sajtu, ali i u drugim medijima. Takođe, trudićemo se da prenesemo i razgovore sa ljudima koji dele naše vrednosti ili doprinose da Beograd bude grad solidarnosti, tolerancije i dostojanstvenog života.

autorski tekstovi

Članovi, članice i prijatelji Ne davimo Beograd kroz autorske tekstove iznose svoje stavove o budućnosti našeg grada i države.